top of page
Workshops
Schermafbeelding 2022-11-29 om 09.53.40.png

EVEN VOORSTELLEN

Ik ben Anita Esteie van Anita’s kinder themakisten, getrouwd, 55 jaar en 2 volwassen kinderen.

Sinds kort ook trotse oma van een kleinzoon.

Mijn bedrijf bestaat inmiddels al 12 jaar.

 

Achtergrond

Ik heb een pedagogische achtergrond. Zo heb ik een aantal jaren in de kinderopvang gewerkt.

Tijdens het werken in de kinderopvang is het idee van de kinder themakisten ontstaan.

Sinds 6 jaar werk ik met veel plezier full time voor Anita’s kinder themakisten.

 

De themakisten

De houten themakisten zijn een hele fijne manier om een kinderthema en een feestje te combineren. Kinderen zijn dol op schatkisten en de themakisten zitten bomvol verrassingen om een leuk kinderfeestje te vieren. De themakisten zijn speciaal gemaakt voor kinderen van 5 tot 10 jaar. Ik ben groot fan van hout en kwaliteit daarom heb ik gekozen voor houten schatkisten.

 

Duurzaamheid

De themakisten zijn duurzaam door deze te verhuren. Maar het kan altijd beter en ik merk dat ouders dit ook steeds belangrijker gaan vinden. Daarom probeer ik sommige artikelen als bijvoorbeeld spelletjes eerst in kringloopwinkels te zoeken. De verkleedkleding zoveel mogelijk te laten maken van gebruikte stoffen. De verfschorten van het kunstenaar thema heb ik laten maken van gebruikte spijkerbroeken en zijn gemaakt door ding en dingen  uit Rotterdam. Zitten er kunststof borden en bekers , stoffen vlaggetjes en tafelkleden  in de themakisten. Zo probeer ik de cadeautjes ook duurzamer te maken d.m.v. boekjes, stoepkrijt, puzzeltjes, en zo min mogelijk plastic te gebruiken en de cadeautjes  in papieren zakjes te doen. Doe ik mijn best om met Anita’s kinder themakisten  een steentje bij te dragen aan een duurzame maatschappij.

 

Spelen

Spelen en verkleden zijn zo belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Spelen is de vrijheid om je eigen nieuwsgierigheid te volgen, te zoeken, te proberen, te leren, te creëren . Ook ik ben nog lang niet uitgespeeld, ben ik druk bezig met de kunstenaar kist en zal deze begin december online staan. En ben ik bezig met nieuwe draaiboeken schrijven, de zeemeermin kist zal volgend jaar online komen.

 

Meer info en foto’s kun je vinden op mijn instagram account: @kinderthemakisten

 

 

Veel liefs Anita.

 

bottom of page